11:00

Bunkeflo FF

Referat: AIF Barrikaden - Bunkeflo FF

Startelvan: Mohamed H – Frmas, Naim, Christian, Ammar – Ameer, Olle, Zirvan (juniorlagsspelare som gjorde sin första seniormatch), Jona – Arshad, Hkmat

Avbytare var Linus som kom in efter 35 min som vänster yttermittfältare, spelade där fram till paus och därefter innermittfältare för att avsluta som vänsterback, Joel H som kom in efter 35 min som höger yttermittfältare, spelade där fram till paus, gick därefter över som vänster yttermittfältare och avslutade sedan som innermittfältare innan han åter blev utbytt 10 min från slutet och slutligen Martin N som spelade hela 2:a halvlek som mittback.

Vi gjorde därutöver oerhört många byten av positioner så det var ytterst få som spelade på samma position hela tiden. Den enda utöver Mohamed i målet som spelade hela matchen var Christian som var mittback fram till sista 10 då han spelade innermittfältare.

Det skulle bli en mycket underhållande föreställning i ett typiskt vackert höstväder (trots att vi ännu inte är inne i september men årstiderna är ju allt mer ur led).

Efter bara 3 min hade vi haft två stolpskott och gjort ett mål. I den 2:a min sköt Arshad klockrent i stolpen och mindre än en minut efteråt hade vi ett nytt stolpskott (tror av Ameer men oklart) och sedan blev det lite rörigt med flera Barrikadenspelare som befann sig mindre än 3-4 meter från mållinjen och där fick till slut efter lite flipperspel hit och dit Olle in bollen efter assist av Zirvan.

Vi dominerade totalt spelmässigt första kvarten. Vi hade under denna period ytterligare två jättechanser. I den 11:e min gjorde Olle ett otroligt snyggt dribblingsnummer med bl.a. två tvåfotsdribblingar innan han fri med målvakten nog gett sitt bästa i just detta anfall och avslutet blev dessvärre ett ganska löst skott en bra bit över. I den 13:e min kunde det åter blivit ett vackert mål när ett ”framlägg” från högerkanten av Frmas (?) hamnade hos Hkmat som drog till med en bicycleta men tyvärr någon meter utanför.

I den 17:e min kom en sett till spel- och chansfördelning extremt omotiverad kvittering men anfallet var fint och avslutades med en rak passning framåt till en Bunkeflospelare som sprang ifrån sin bevakare och gjorde ett distinkt avslut.

Därefter jämnade spelet ut sig något och de riktigt heta chanserna lyste med sin frånvaro även om vi också nu var det bättre laget. Mot slutet av halvleken började vi åter skapa en del chanser och efter ett missat friläge i den 40:e min kom i halvlekens absolut sista sekunder 2-1 när vi rullade upp deras försvar när Hkmat efter dribblingar på vänsterkanten slog in bollen till Linus som omedelbart passade vidare till Arshad som kunde slå in den i tomt mål.

Psykologiskt sett kan det som hände runt pausen inte varit värre för Bunkeflo. Inte nog med att vi gjorde mål c:a 15 sek före halvtidsvilan. Vi fortsatte genom att göra mål också 15 sek efter densamma. Det verkade som om Bunkeflospelarna inte riktigt hunnit vakna efter pausvilan eftersom vi plötsligt fann oss vara 3 mot 1 och avslutningen på anfallet var också ytterst snarlik 2-1-målet. Hkmat tog sig fram på vänsterkanten innan han slog in bollen till Linus som passade den vidare till Jona som visserligen inte hade tomt mål men ändå ett väldigt lätt avslutsläge som han också förvaltade på bästa sätt.

Vi hann sedan med ytterligare ett missat friläge i den 52:a min innan Linus ”gjorde en Maradona” när han började sin löpning c:a 10 meter in på vår planhalva och sedan lyckades driva bollen ända till 5 meter från deras mållinje passerande ett stort antal spelare på vägen. Tyvärr kom han lite för nära målvakten för att kunna få in bollen men en jätteprestation av Linus var det.

Efter detta vidtog en kavalkad av målchanser från vår sida. I den 67:e min hade vi en dubbelchans och i 70:e, 81:a och 86:e min hade vi heta chanser. Allra närmst ett mål innan det verkligen blev ett sådant var det i den 70:e min när Olle drog på ett skott från ganska långt håll som målvakten fick sträcka på sig ordentligt för att tippa i stolpen och därefter till hörna. Fastställandet av slutresultatet 4-1 kom i 86:e min genom Linus på pass från Hkmat.

Mot detta kunde Bunkeflo, som spelmässigt nog trots allt var något mer med i matchen än i första halvlek, ställa ett missat friläge ur halvdålig vinkel (ett par decimeter utanför) och framför allt ett läge där en spelare var på väg att springa sig helt fri med målvakten när Ammar drog ner honom och fick rött kort. Utvisningen påverkade dock matchbilden väldigt marginellt och vi ”vann” alltså perioden med en man kort med 1-0.

Vi gjorde en strålande insats på alla sätt. Vi hade ett mycket fint passningsspel med ibland många pass i följd med ett tillslag och att vi hittade varann så bra är desto mer anmärkningsvärt med tanke på hur lite flera av de här spelarna spelat med varann. Att Zirvan inte ens träffat fler än Hkmat, Ameer och Ammar tidigare märkte man ingenting av – han var lysande. Vi spelade väldigt konstruktivt och fantasifullt. Vi bytte kant oftare än vi brukar. Vi hade ett stort antal soloprestationer och ingen föll ur ramen.

Bunkeflo var inte bra för dagen och de få bra lägen de fick, bland annat ett par frisparkar i vad som borde vara farliga lägen, slutade ofta med skott en bra bit utanför eller över målet.

Nej nu får det väl trots allt vara nog med hyllningar om inte de som spelade ska bli alltför styva i korgen. Dags att avsluta med den sedvanliga statistiken (som dock inte visar vad jag vill karakterisera som 14-3 i klara målchanser):

Hörnor: 3-0 Avslut på mål (inkl. 3 stolpskott): 14-5 Avslut utanför: 8-7.

Och för att leva upp till mitt (van-)rykte att meddela saker utanför själva matchen som vissa redan har och vissa inte har registrerat så kan jag påpeka en sak som hör till vardera kategorin; 1. Vi leder nu också reservlagsserien sedan Lilla Torg, som dock har en match mindre spelad, märkligt nog lämnat w.o. i sin hemmamatch mot Oxie. 2. Såväl halvtids- som slutresultatet var lika i våra två matcher i helgen.